Blog

Aşa cum se spune și în definiția educației, aceasta este procesul prin care se facilitează învățarea, acumularea de noi deprinderi, obiceiuri, valori, credințe, etc. Ei bine, platforma noastră, Wellzone.ro, se dorește a fi un mediu ideal pentru ca oricine dorește să devină cea mai bună versiune a sa, astfel ca, prin procese de continuă perfecționare, să poată atinge acest obiectiv nobil și util.

Educația reprezintă o preocupare de bază a umanității încă din cele mai vechi timpuri, chiar din antichitate. În sprijinul acestor afirmații vin scrieri sau citate atribuite unor mari figuri marcante ale lumii antice cum sunt Platon, Socrate, Aristotel, Aesop, Heraclit din Efes, Diogene din Siop, Confucius, Lao Tzu sau chiar Buddha.

Preocuparea civilizației umane pentru educație continuă apoi în toate epocile care au urmat, prin personalități ale patrimoniului cultural universal, cum ar fi Mark Twain, Francois de la Rochefoucauld, Martin Luther King, Nelson Mandela, George Bernard Show, Mihai Eminescu, Vasile Ghica, Abraham Lincoln, Theodre Roosevelt, Francis Bacon, Thomas Jefferson, Victor Hugo, Albert Einstein, Marin Preda, Anton Pavlovici Cehov, Anatol France, Isaac Asimov, Mahatma Gandhi, Oscar Wilde, Jean Jacques Rousseau, Haruki Murakami, Immanuel Kant, Maria Montessori, Muhammad Ali, Pierre Athanase Larousse, Rabindranath Tagore, Stacia Tauscher și mulți, mulți alții.

Toate aceste mari personalități au lasat umanității idei și opere sau doar citate care au mai multă sau mai puțină legătură cu educația, dar care, cu siguranță, au izvorât din procesul de educație pe care ei înșiși l-au travesat până la un moment dat.

Este, deasemenea, dovedit științific că învațarea permanentă este cel mai eficient mod de a menține și îmbunătăți sănătatea creierului. Un exemplu concret și foarte uzual este cititul, un antrenament veritabil pentru creierul nostru și  care aduce beneficii multiple la nivel cerebral cum ar fi creșterea capacitații de memorare, de analiză și sinteză, îmbunătățirea atenției și a capacității de concentrare.

Învățarea este un proces continuu, care are nevoie atât de un bun profesor/educator,  de un teren propice unde să se așeze noile informații accesate de cursanți, dar și de un cadru propice pentru a putea face învațarea cât mai usoară și mai placută.

Așadar, ne dorim ca în spațiul pus la dispoziție de noi, o platformă virtuală complexă și completă, să putem oferi locul cel mai potrivit unde cei dornici să poată găsi, alături de multe alte lucruri utile, cât mai multe activități educative – cursuri, seminarii, ateliere, module de perfecționare, dezvoltare personală și profesională, coaching, etc.

Un loc de întâlnire a celor dornici de a învaţa având la îndemână o sursă de informație pertinentă și utilă, Wellzone.ro se dorește, în același timp a fi un canal de facilitare a accesului la educație și un mediu cu o dinamică menită să aducă îmbunătățiri continue și benefice pentru toți cei implicați în acest proces de a deveni mai buni în fiecare zi, decât au fost în ziua precedentă.

Hai pe Wellzone.ro pentru a deveni, prin educație, cea mai bună versiune a ta!