Timpul este, de departe, cea mai importantă resursă a noastră. Modul în care îl petrecem are un impact covârşitor asupra prezentului şi mai ales asupra viitorului. Una dintre cele mai mari greșeli,  cu repercusiuni asupra stării de sănătate și calitate a vieții în viitor este lipsa de miscare, de exercițiu fizic.

Se ştie deja că sedentarismul afectează dramatic mare parte din populaţie. Astfel, fără a schimba modul de viaţă, urmările lipsei de activitate fizică vor duce treptat la scăderea calităţii vieții. Acest fapt apare ca urmare directă a deteriorării stării de sănătate, în paralel cu instalarea sindromului metabolic, un cumul de afecțiuni patologice care include supraponderalitate, diabet zaharat, insuficienţă respiratorie, afecţiuni cardiace, apnee în somn, etc.

Toate acestea ar trebui să ne dea de gândit şi să ne impulsioneze în direcția implicării într-un stil de viață sănătos, care să includă exercițiu fizic regulat și corect dozat pentru conjunctura în care ne aflăm, posibilitățile noastre și obiectivele propuse.

Asa că, atunci când spui că nu ai timp să faci sport, nu este o scuză și nici nu te va pune la adăpost în fața riscurilor la care te expui ducând o viață sedentară. Un curs de Time Management și disponibilitatea de a te schimba ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a face astfel timpul să lucreze în favoarea și nu împotriva ta.

Poate că îmi vei spune că nu ai timp să ajungi la sală. Ei bine, nici asta nu este o scuză suficientă cât să te țină pe loc de la a face mișcare. Poți face asta chiar acasă, cu un minim de accesorii și costuri foarte mici. Fă mișcare în aer liber, plimbări lungi în parc sau renunță la folosirea liftului. Întâlnește-te cu prietenii sau colegii și practicați împreună un sport de echipă. Încearcă să descoperi ce te face să te simți în largul tău concomitent cu realizarea unei activități fizice cu multiple beneficii asupra bunăstării tale fiziologice și psihice.

Iar dacă după toate astea îmi vei spune că nu știi ce să faci exact sau cum să procedezi, motivând că nu ai un antrenor care să te poată ghida sau nu ai prieteni cu care să ieși la fotbal, ei bine, am pentru tine o soluție pentru această problemă.
Răspunsul stă într-o simplă conexiune la internet, un telefon mobil sau un computer de pe care să poți accesa Google sau YouTube pentru a căuta informații pertinente despre antrenament, mișcare sau exercițiu fizic. Sau mult mai bine: accesează wellzone.ro.

Din fericire, mediul online oferă suficientă informație pentru ca orice profan să poată găsi suportul pentru a-și îmbunătăți nivelul fizic sau capacitatea generală de efort și a-și crește starea de bine și sănătate, exclusiv prin propriile forțe.

Nu uita că nu ai nicio scuză pentru a nu face sport!