Dansul este una dintre cele șapte arte și o modalitate dovedită științific de a îmbunătăți funcțiile cerebrale și a modela creierul. Tocmai de aceea este și una dintre activităţile online pe care le propune platforma noastră interactivă.

Dansul ca și terapie
Te simți amețit uneori când te ridici în picioare? Teama de a cădea te împiedică să explorezi mai mult lumea? Dacă eşti predispus la amețeli, există studii care au descoperit că dansul poate ajuta la îmbunătățirea echilibrului și te poate face să nu mai amețești atât de ușor.

Cercetările sugerează că anii de pregătire pot permite dansatorilor să suprime semnalele organelor de echilibru din urechea internă legate de cerebel. Rezultatele, publicate în revista Cerebral Cortex, ar putea ajuta la îmbunătățirea tratamentului pentru pacienții cu amețeli cronice. Aproximativ una din patru persoane experimentează această afecțiune la un moment dat în viață.

Dansul modifică structura creierului
În septembrie 2013, cercetătorii de la Imperial College London au raportat descoperirea unor diferențe specifice în structura creierului dansatorilor de balet. Aceste modificări structurale, sunt cele care îi pot ajuta să evite amețeala, atunci când fac piruete. Cu toate acestea, nu trebuie să te antrenezi pentru a deveni un dansator de balet profesionist pentru a beneficia de muliplele avanaje ale practicării dansului.

Dansul poate îmbunătăți memoria musculară
Tot în urma unor studii științifice s-a pus în evidență faptul că vizualizarea mişcărilor, tehnică folosită foarte mult de către dansatori, poate îmbunătăți semnificativ o funcţie importantă de la nivelul celulei musculare şi anume memoria musculară.

Dansul ca exerciţiu fizic
Printre multe alte avantaje ale practicării dansului, amintim îmbinarea ideală a activităţii fizice cu toate avantajele unui antrenament complex, în primul  pentru sistemul cardiovascular. Întreg organismul poate beneficia de pe urma dansului prin creşterea capacităţii generale de adaptare la efort și îmbunătăţirea funcțiilor aparatului locomotor cum ar fi mobilitatea și elsticitatea musculaturii şi articulațiilor. Putem adăuga aici faptuş ca este și un mod foarte plăcut de a petrece timpul învățând să te exprimi totodată prin limbajul universal al trupului.

De când nu ai mai dansat?
Chiar dacă au trecut doar câteva zile sau câțiva ani de la ultima petrecere la care ai dansat sau ultima lecție de dans, accesează secțiunea dansuri din categoria ACTIVITAȚI a meniului platformei noastre și vei experimenta pe propria piele toate beneficiile practicării acestei forme deosebite de mișcare și expresie.

Vino alături de noi pe Wellzone.ro și învață să te exprimi prin dans. Cursurile noastre se adresează tuturor celor dornici de a exersa pași de dans, indiferent dacă ești copil sau adult, începător sau avansat.

Vei putea, alături de instructorii noștrii certificați, medaliați național și internațional, să exersezi pașii de dans pe care îi stăpânești deja sau să înveți pași noi sau alte stiluri de dans.

Vei vedea imediat că oricine poate dansa. Îţi poți crște astfel stima de sine, poţi îmbina utilul cu plăcutul și cine știe, poate vei deveni atracția următoarei petreceri la care vei participa. Oricum, indiferent de toate acestea, distracția și voia bună vor fi garantate.