Cum toții am trecut prin experiența mai puțin plăcută a distanțării sociale și fizice din primăvară și am experiment din plin efectele secundare negative ale lipsei de interacțiune directă, fizică, cu cei apropiați – familie, prieteni, colegi.

Poate nu  am simțit încă dar urmările acestor lipsuri ne vor afecta pe termen lung și depinde de fiecare dintre noi cum vom contracara aceste efecte.

Compania noastră a răspuns prompt cerințelor noi și speciale ale clienților deja existenți dar și ale pieței nou create în contextul pandemiei Covid-19.

Astfel, în afară de activitățile sportive prin excelență, am reinventat, pentru deconectarea angajaților clienților noștri, diverse evenimente. Acestea și fost regândire și adaptate pentru mediul online cu toate că, într-un cadru normal, se puteau realiza doar on-site.

Bineînțeles, fiecare eveniment a presupus o regândire separată a elementelor și ne a pus față în față cu diverse provocări legate de limitele tehnologiei. Totodată, am profitat din plin și de avantajele tehnologiei și am adus în casa fiecărui participant, în funcție de eveniment, o atmosferă specifică.

Un team building online este o mare provocare și se poate realiza, cu siguranță, având la cârmă omul potrivit ca și coordonator și dorința oamenilor de a se simți bine, de a se distra și de a consolida echipa.

Multe dintre etapele specifice unui team building clasic sunt adaptate mediului online.

Așadar, participanții vor lua parte din fața calculatorului sau chiar a telefonului mobil, din propria locuință sau din oricare alt loc în care există conexiune la internet și dorință de distracție, la un eveniment online care le poate da o stare de bine și relaxare, cel puțin pentru câteva ore.

Jocurile de echipă sau individuale fac deliciul unui astfel de eveniment, indiferent dacă temele de desfășurare sunt de cultură generală, de perspicacitate, memorie sau viteză de reacție. Se pot recrea și juca diverse jocuri ale copilăriei sau alte jocuri consacrate care nu au nevoie neapărat de interacțiunea umană directă.

La fel ca și în cazul unui team building clasic, se apelează la creativitatea, originalitatea, spontaneitatea și talentele ascunse ale celor implicați. Toate acestea duc la momente inedite, amuzante și chiar emoționante. Da, într-adevăr, chiar dacă participanții sunt fizic distanțati și conectați doar prin intermediul unei platforme virtuale, emoțiile, trăirile, distracția și buna dispoziție sunt cât se poate de autentice.

Totuși, oricât de reușite ar fi aceste evenimente online și oricât de bine s-ar simți cei implicați și bazându-ne și pe feed-back-ul participantilor, putem spune clar faptul ca este cu siguranță o alternativă foarte bună și apropiată de varianta clasică, mai ales în contextul noilor norme impuse și care limitează foarte mult interacțiunea fizică între indivizi.

Cu toate acestea, deși am reușit să reinventăm o serie de evenimente pentru a le transfera în mediul online, nimic nu poate înlocui interacțiunea umană directă, palpabilul și efectele pozitive ale acestora.

5
5,0 calificativ
5 din 5 stele (pe baza a 2 recenzii)
Excelent100%
Foarte bine0%
Mediu0%
Slab0%
Îngrozitor0%

Ce spun alții

5,0 calificativ
august 24, 2020

Extradordinar. Cand participam?

Marian

Scrie o recenzie