Crează-ți o rutină
Stabilește cu tine însuți un program de lucru bine structurat, care să ia în calcul toate aspectele legate de muncă – categorii şi subcategorii de task-uri, conferinţe online, pauze de relaxare, de cafea, de masă, etc.
De asemenea, asigură-te că şi respecți programul stabilit. De exemplu, dacă iei întotdeauna o pauză de cafea la 10 dimineața, ține cont de asta. Dacă nu faci nimic altceva în acest sens , te vei simți lent și apatic, pentru că nu ți-ai consumat doza de cofeină.

Păstrează-ți obiceiurile
Și dacă pauzele tale de cafea includ, de obicei, petrecerea timpului cu colegii, a lucra de la distanță nu trebuie să însemne doar faptul că te bucuri singur de pauzele binemeritate. Întâlneşte-te online cu colegii tăi de la muncă și petreceţi o pauză de cafea virtuală, tu împreună cu echipa ta obișnuită. Caută să îți păstrezi, pe cât posibil, toate obiceiurile din pauza de la birou. Sau poți să te conectezi cu persoane noi în pauze de cafea virtuale, din alte departamente sau birouri ale companiei pentru care lucrezi.

Păstrează legătura (mai mult decât în mod obișnuit)
A lucra acasă nu înseamnă „a lucra singur”, dar este greu să nu crezi asta atunci când ești doar tu şi computerul tău. Comunicarea este întotdeauna importantă în relațiile de lucru. Dar când lucrezi de acasă, supra-comunicarea poate ar trebui să devină o abilitate esențială. Aceasta ne ajută în mod clar să depășim perioadele grele în care prezența altora sau interacțiunea fizică lipsesc sau sunt limitate din cauze obiective sau subiective.

Eficientizează comunicarea
Dacă o comunicare excesivă pare copleșitoare sau ești îngrijorat că exagerezi, încearcă să trimiți un e-mail „de recapitulare” o dată pe zi echipei sau șefului tău. Spune-le acestora ce ai realizat și ce nu ai realizat în ziua respectivă și ce ți-ai propus ca şi prioritaţi pentru ziua următoare.

Nu poți funcționa toată ziua și toată noaptea
Una dintre capcanele care pândesc atunci când lucrăm de acasă vine din faptul că munca este întotdeauna în jurul nostru. Este foarte greu să ignori acel „ultim task” pe care vrei să îl termini sau un ultim mail venit puţin peste program de la un coleg sau şef. Într-adevăr, când laptopul se află doar la un pas de tine, este greu să faci faţă tentației de a citi un ultim mail apărut în inbox.

Acordă-ţi timp pentru propria persoană, pentru relaxare și distracţie
Fă-ţi loc în program pentru a face mişcare, a te conecta cu alte persoane, chiar virtual, pentru a socializa și a te distra. Sunt elemente indispensabile pentru a putea avea productivitate în muncă şi a putea compensa efectele secundare negative ale stresului legat de îndatoririle de serviciu şi ale celui generat de orice conjunctură în care suntem forțați de împrejurări să muncim de acasă.

0
0,0 calificativ
0 din 5 stele (pe baza a 0 recenzii)
Excelent0%
Foarte bine0%
Mediu0%
Slab0%
Îngrozitor0%

 

Ce spun alții

Nu există încă nicio recenzie. Fii primul!

 

Părerea ta